Župni zbor

Od rujna 2010. godine u našoj župnoj zajednici formira se župni zbor, koji svojim složnim pjevanjem čini svečanijim naša nedjeljna i blagdanska liturgijska slavlja. Zbor broji oko 40 članova koji dolaze iz svih naselja naše župe. Svoj prvi uspjeh pokazali su na Božićnom koncertu iste godine koji je organiziran u našoj župnoj crkvi a sudjelovali su i ostali zborovi grada Virovitice. Nakon Božićnih blagdana kreću vježbe istim zanosom u svladavanju liturgijskih i pučkih napjeva za Cvjetnicu, Vazmeno trodnevlje i Uskrs. Ovdje je važno istaknuti da se pjevala po prvi puta u našoj župi muka i na Nedjelju muke Gospodnje i na Veliki Petak, kao i Tužaljke proroka Jeremije koje je izveo muški dio zbora.

Osim pjevanja u našoj župi, zbor je do sada gostovao povodom trodnevnica, slavlja zaštitnika i podjele sv. Potvrde i u drugim župama naše biskupije, ali izvan nje. Predstavljanje našeg zbora započelo je u župi Duha Svetoga, u Feričancima na poziv bivšeg župnika vlč. Vicka Obradovića, a prigodom trodnevnice za svetkovinu Duhova. Zatim se nastavilo u župi Gradina na slavlju sv. Potvrde, u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici povodom trodnevnice za svetkovinu Uznesenja Marijina, u Voćinu na hodočašću našeg arhiđakonata u pred programu neposredno prije glavnog misnog slavlja pjevao je ženski oktet (pjevačice izdvojene iz zbora) stare pučke Marijanske pjesme i stari napjev Lauretanskih litanija, a zbor u potpunom sastavu predvodio je liturgijsko pjevanje na misi, te u župi rođenja BDM u Sveticama pokraj Ozlja.

Zbor je do sada nastupao na susretu crkvenih zborova Požeške biskupije, na Božićnom koncertu na razini grada Virovitice, te je gostovao u Padovi u bazilici sv. Leopolda povodom kojeg je predvodio pjevanje na misi susreta Hrvata Italije. Osim ovih nastupa, župni zbor je nastupao i na snimanju emisije “Lijepom našom” u Gradini, a nastupao je u dva okteta, i to kao muški i ženski oktet. Naravno najvažnija i prva uloga zbora jest što produhovljenije i skladnije povesti pjesmu na nedjeljnim i blagdanskim misnim i ostalim liturgijskim slavljima. Geslo i misao vodilja našega zbora jest izreka sv. Augustina: „ Tko pjeva dvaput moli.“
Naš župni zbor svoje redovite probe ima petkom u župnoj crkvi, dio zbora utorkom u Rezovcu, a za veće svetkovine i prije gostovanja probe se dogovaraju po potrebi. Orguljaš zbora je Daniel vecko, dirigentica Monika Peula i voditelj vlč. Ivica Šoh.