Župni Caritas

IZVJEŠĆE O RADU U 2014.-2015. GODINI

U proteklih godinu dana, naš Župni Caritas uz pomoć naših volontera i župljana proveo je niz akcija. Uz redovne akcije za Božićne i Uskršnje blagdane u kojima se sakuplja hrana za potrebite naše Župe, a kojih je 40, Caritas pomoć prikuplja u hrani i odjeći tijekom cijele godine i na taj način priskače u pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Ljeto 2014 prošlo nam je u prikupljanu pomoći za poplavljena područja u našoj Slavoniji, a u akciju se je uključilo mnoštvo župljana cijele Župe, te smo za doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji naše biskupije od našeg biskupa mons. Antuna Škvorčevića primili i zahvalnicu za aktivno sudjelovanje u spomenutoj akciji. U listopadu prošle godine osnocana je i Caritasova radionica koja broji 20 članova. Tako smo već za Božić izradili puno prigodnih rukotvorina te prodajom istih ostvarili značajna novčana sredstva , koja su utrošena za kupnju namirnica i kućanskih potrepština za naše najsiromašnije župljane.

U ime cijelog Caritasa, posebna zahvala upućena je gospođi Miri Fiškuš, koja je članove radionice došla poučiti tehnici zlatovez, te su članice radionice uz njezinu pomoć uspjele izraditi nekoliko radova na platnu tehnikom zlatoveza. U svakoj akciji Župnog Caritasa, svoj doprinos imaju i naši župljani braća Nikola, Ivo i Vlatko Krznarić iz Čemernice, koji velikom donacijom jabuka iz vlastitog uzgoja razvesele naše štićenike. Također trebamo i spomenuti Stjepana Tepeš, koji nas uvijek obraduje svojim prikladnim donacijama u obliku raznoraznih sadnica, poput oraha, palmi, borića i slično. Ovim putem svima još jednom veliko hvala. Zahvalu upućujemo i našem župniku Ivici Šohu, koji nam je omogućio prostoriju u župnom stanu za održavanje naše radionice koja je svaki četvrtak poslije mise.

Ukoliko netko ima stvari i odjeće koja mu je ne potrebna, i želi ju darovati onima kojima je ona potrebna, to može učiniti svakodnevno u Starom Rezovcu, kod gospođe Zlate Banić koja nam je i do sada puno pomagala kod podjele raznih odjevnih predmeta najpotrebnijima. Još jednom hvala svim volonterima Župnog caritasa, kao i župljanima na nesebičnoj pomoći i radu našeg Caritasa.

RUŽA ŠIMATIĆ, voditeljica Caritasa