Premijera filma “Razgovor”

Premijera filma “Razgovor”

Nakon održanih nekoliko sjajnih premijera filma “Razgovor”, ali i odličnih komentara nazočnih kao i hrvatskih medija, u našem gradu možete premijerno pogledati ovaj izvrstan film. 

Priča se temelji na stvarnom i jedinom susretu između novoizabranog predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita i poglavara Katoličke crkve u Hrvatskoj, Alojzija Stepinca, koji se dogodio u Zagrebu, 4. lipnja 1945. Obje ličnosti su same po sebi kompleksne i obje su ostavile neizbrisiv trag na bivšu, komunističku Jugoslaviju kao nitko drugi u njezinoj krvavoj povijesti. Priča se dijelom temelji i na navodnom nedavno otkrivenom transkriptu sastanka. Cijela priča, pravo trajanje, odvija se kao i u stvarnom životu, nešto manje od dva sata dug razgovor između njih dvoje. Sam razgovor je pomalo šahovski meč, ide naprijed-natrag cijelo vrijeme, a jedan čovjek pokušava nadmašiti i nadmudriti drugoga. Konačni ishod susreta njih dvojice oblikovao je povijest i ljudi i države Hrvatske na načine koji su do danas ostali relevantni. Autor filma je Dominik Sedlar. 

Premijera filma, održat će u crkvi sv. Leopolda Mandića u Taborištu, 14.04.2023. s početkom u 19:30 sati. Sav prihod koji se prikupi, namijenjen je Željki Jurić, djevojčici u plavom kaputiću iz vukovarske kolone. Naime, Željki će ovaj dobrovolji prilog, pripomoći otvorenju muzeja za djecu stradalu u Domovinskom ratu u selu Berek pokraj Vukovara.  

 

 

Premijera filma “Razgovor”