POSVETA ŽUPNE CRKVE

POSVETA ŽUPNE CRKVE

U nedjelju, 20. veljače u 10:30 sati, požeški biskup, Antun Škvorčević posvetit će župnu crkvu sv. Leopolda Bogdana Mandića u Virovitici (Taborište).

Svečanosti posvete prethodit će trodnevna duhovna priprema. Prvu misu trodevice, 17.veljače u 18 sati, služit će vlč. Boris Divković, nekadašnji kapelan župe. 18. veljače sv. misu s početkom u 18 sati predslavit će vlč. Pejo Oršolić, drugi župnik župe, dok će posljednju misu trodnevnicu, u subotu, 19. veljače, također u 18 sati, predslaviti vlč. Vicko Obradović, prvi župnik župe.

Po završetku svečanosti, bit će pripremljen domjenak za sve sudionike. Prijenos posvete župne crkve, prenosit će se i putem valova Radio Marije.Župa sv. Leopolda Bogdana Mandića, treća je virovitička župa, osnovana 2003. godine zajedno sa župom bl. Alojzija Stepinca. U počecima župe, mise su se slavile u obiteljskoj kući u Osječkoj ulici na broju 50. Misa osnivanja župe održana je 31.08.2003. Župi su pripale tri filijale: Rezovac, Rezovačke Krčevine i Čemernica. Nakon mjesec dana, misna slavlja počela su se slaviti u obližnjem Mjesnom domu. S vremenom je i prostor Društvenog doma postao pretijesan pa se tako za blagdan Uskrsa 2007. prešlo sa slavljem svetih misa u prostor Pastoralne dvorane u podrumu, temelja buduće nove crkve čije je temelje blagoslovio požeški biskup Antun Škvorčević 22.10.2006. 12.05.2009. Blagdan zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića prvi je put proslavljen 12.05.2009. u novoj župnoj crkvi.

 

(www.zupa-sv-leopold-mandic.hr, bb, foto: Božidar Biondić)

 

 

POSVETA ŽUPNE CRKVE