RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI 2020./2021. I NAPOMENA

RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI 2020./2021. I NAPOMENA

Dragi župljani, ove godine zbog posebnih okolnosti blagoslov obitelji nećemo dokidati nego prema naputku Biskupskog ordinarijata u Požegi, prilagoditi novonastaloj situaciji. Mnogi od vas ste mi to i sami savjetovali kazavši da vam je blagoslov obitelji u novim okolnostima još potrebniji.

Za vrijeme blagoslova obitelji potrebno je pridržavati se svih epidemioloških mjera. Sa župnikom neće ići ministranti, nego samo jedan odrasli pratitelj. Izbjegavat će se bliski kontakti s ukućanima, a slavlje blagoslova održati u ulaznom dijelu kuće ili u nekom drugom prikladnom prostoru.

Članovi kućanstva iskazat će poštovanje Isusu Kristu vlastitim križem koji imaju u svome domu, a župnik će nositi svoje škropilo s čistom blagoslovljenom vodom. Molimo da svatko u skladu sa svojim mogućnostima pričeka svećenika pred ulaznim vratima.

Ukoliko netko nije u mogućnosti primiti blagoslov u po rasporedu predviđenom vremenu, ili smatra da to nije prikladno vrijeme, može dogovoriti blagoslov naknadno kad se za to stvore uvjeti. U ovim vremenima trebamo imati razumijevanja jedni za druge, pokušati razumjeti strahove i bojazni vremena u kojem živimo. 

Ukoliko bi se situacija pogoršala i pojavilo žarište zaraze u našoj župi, blagoslov će se do daljnjega odgoditi. 

Unaprijed zahvaljujem za razumijevanje i sve što činite u ovim okolnostima kako bi smo bili što dublji dionici božićnog otajstva.

 

 

(zupa-sv-leopold-mandic.hr, bb, foto:ilustracija)

RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI 2020./2021. I NAPOMENA