CJELODNEVNO GODIŠNJE KLANJANJE

CJELODNEVNO GODIŠNJE KLANJANJE

U našoj Župi, danas (11.10.) održava se cjelodnevno godišnje klanjanje pred Presvetim. Klanjanje je započelo izlaganjem Presvetog u 9 sati, a nastavljeno je svečanim misnim slavljem u 11 sati, koje je predvodio virovitički gvardijan fra. Bernard Barbarić uz koncelebraciju domaćeg župnika vlč. Ivice Šoha.

Klanjanje je temeljni čovjekov stav, kojim se pred Stvoriteljem priznaje kao stvorenje. Ono uznosi veličinu Gospodina koji nas je stvorio i svemoć Spasitelja koji nas oslobađa od zla. Klanjanje je stav duha koji pred ‘Kraljem slave’ (Ps 24,10) pada ničice i smjerna šutnja pred Božjim licem koji je ‘uvijek od nas veći’. Klanjanje Bogu triput svetom i nadasve ljubljenom ispunja nas poniznošću ulijevajući sigurnost našim prošnjama (KKC 2628). – stoji u Katekizmu Katoličke Crkve.

Svoje klanjanje Bogu možemo iskazati na razne načine, ali u euharistijskom klanjanju provodimo vrijeme štujući i klanjajući se istinskoj Božjoj nazočnosti u euharistiji. Presveto je izloženo danas (11.10) sve do 17 sati. Odvojimo nekoliko minuta svoga vremena i poklonimo ga Onomu koji je za nas i svoj život dao. Danas nam je molitva nam je potrebna više neko ikada.

(www.zupa-sv-leopold-mandic.hr. bb, Foto: Božidar Biondić)

CJELODNEVNO GODIŠNJE KLANJANJE