NA HOLYWINU SE OKUPILO VIŠE OD 60-AK MLADIH

NA HOLYWINU SE OKUPILO VIŠE OD 60-AK MLADIH

Prvi kršćani redovito bi nakon sastanaka i nakon svete mise ostajali još u zajedništvu na takozvanim agape-druženjima (agape na grčkom označava Božju ljubav). U sličnom ugođaju, uz okrijepu i prijazne razgovore ostali su u srijedu 31.10. svi koji su došli u crkvu sv. Leopolda Mandića u Taborištu na večernju misu.
Njih 60-ak, većinom krizmanika i srednjoškolaca, okupilo se je kako bi u zajedništvu dočekali spomendan Svih svetih: svetom misom, klanjanjem i prilikom za sakrament pomirenja, a onda nakon toga i agape-druženjem u sakristiji, zanimljivim salezijanskim igrama, plesom i kvizom. Sve se skupa “proteglo” do 22:30 sati, iako su mladi htjeli ostati još i duže u toj divnoj atmosferi praćenoj osmjesima i veselom pjesmom.
Taj jednogodišnji susret zvan Holywin, to jest na engleskom Svetost pobjeđuje, bio je ove godine prvi put zajednički za sve virovitičke župe. Organizaciju su preuzeli župni animatori, jer – kako kažu – žele ponuditi mladima i drugu opciju za izlaske osim noćnih klubova i poganske Noći vještica. Animatori su mahom srednjoškolci koji se inače okupljaju i na krunici mladih utorkom u 19:30 sati pred crkvom sv. Roka te na susretima s djecom i krizmanicima svakog vikenda u Milanovcu i Taborištu, koji su također izvrsno posjećeni. Među sobom dijele radost i ljubav. (www.zupa-sv-leopold-mandic.hr, mg, foto: Ivica Šoh)

NA HOLYWINU SE OKUPILO VIŠE OD 60-AK MLADIH