OTVORENA SEZONA HODOČAŠĆA-BILI SMO U KARLOVCU

OTVORENA SEZONA HODOČAŠĆA-BILI SMO U KARLOVCU

Otvorili smo ovogodišnju sezonu hodočašća. Pa smo tako u subotu (14.04.)  kao župa hodočastili svetom Josipu, u nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovac, koje je kao nacionalno svetište proglašeno prije 30 godina. Na samom dolasku dočekao nas je voditelj svetišta, Rektor Antun Sente , obilno nas blagoslovio i uveo u svetište. Misno slavlje je predvodio vlč.i Ilija Grgurić, provincijal Misionara krvi Kristove . Prije mise smo imali priliku za svetu ispovijed i sudjelovati u molitvi Krunice sv. Josipa, zajedno sa zajednicom klanjatelja Presvete Krvi Kristove i još tisuću drugih hodočasnika.
U povratku smo posjetili Pavlinski samostan u Kamenskom, koji ie izgrađen u vrijeme ranog baroka. Crkva je u domovinskom ratu znatno oštećena, ali je snagom Duha svetoga i uz pomoć Pavlina iz Poljske i Hrvatske prekrasno obnovljena. Pavlina u Hrvatskoj ima vrlo malo, svega desetak i rijetko ih srećemo, jer oni rade u osami.
U Krašiću je uvijek lijepo, znali smo to i od prije jer nam je ovo već treće župno hodočašće ovom svetištu, ali ako ste u blizini Svetišta blaženog Alojzija Stepinca uvijek dođite, izmolite molitvu za proglašenje bl. Alojzija svetim, kao što smo i mi učinili.
U Turopolju smo posjetili najstariju drvenu crkvu u Hrvatskoj, župnu crkvu svete Barbare u Velikoj mlaki, čiji je najstariji dio sagrađen prije 500 godina. Na hodočašću smo se susreli i sa susjednom nam župom bl. Alojzija Stepinca, te smo zajedničkim snagama uputili Nebeskom Ocu molitve, za sve nas, ali i one koji su nam u mislima i u srcu.
(www.zupa-sv-leopold-mandic.hr, tekst i fotografije: Željko Heđi)

OTVORENA SEZONA HODOČAŠĆA-BILI SMO U KARLOVCU