FOTO: BLAGOSLOV ZVONA I TIJELOVO

FOTO: BLAGOSLOV ZVONA I TIJELOVO

Na sami blagdan Tijelova u našoj Župi bilo je svečano, kako to i priliči ovom velikom blagdanu. No, uz blagdan Tijelova, blagoslovljena su i nova zvona za župnu crkvu. Zvona su sada privremeno montirana ispred župne crkve, dok se toranj ne prilagodi za njihovu montažu.

Malo koja župa se može pohvaliti s pet zvona u zvoniku svoje crkve. Naša zvona, nadamo se postat će jednog dana prepoznatljiva zvučna slika našega grada ali i županije. Zvona su sljedeće težine i tonaliteta: Zvono 1. 220 kg tona CIS, a dar je anonimnih darovatelja, posvećeno je sv. Idi, zvono 2. teži 320 kg, tona je H a dar je grada Virovitice, te je posvećeno BDM, zvono 3 460 kg, tona A posvećeno je sv. Ani, a dar je župljana i ostalih donatora (privatne i gradske firme, te obitelji), zvono 4 teži 820 kg i tona je FIS, posvećeno je sv. Martinu a dar je naših župljana Ruže i Stjepana Režek, najveće zvono zvono 5 je 1200 kg i tona je E te je ono posvećeno Kristu Kralju, a dar je Željke Rep i Milke Drvenkar iz Podravskih Sesveta.

Uz blagoslov zvona, proslavljen je i blagdan Krvi i Tijela Kristova. Svećanom sv. Misom, na kojoj su sudjelovali ovogodišnji prvopričesnici, te svečanom procesijom nakon mise proslavljen je ovaj veliki blagdan. Na kraju procesije, organizirano je i zajedničko druženje kod župne crkve za sve one koji su sudjelovali na sv. Misi i procesiji.  (www.zupa-sv-leopold-mandic.hr,b.b., Foto : Božidar Biondić)

FOTO: BLAGOSLOV ZVONA I TIJELOVO