POKOPAN VLČ. SLAVKO PATRLE

POKOPAN VLČ. SLAVKO PATRLE

Danas je na Mjesnom groblju u Lukaču pokopan vlč. Slavko Patrle, dugogodišnji župnik župe Stari Gradac. Uz rodbinu i svećenike naše biskupije, te svećenike generacije koja je s vlč. Slavkom završila bogoslovni studij, obredu je nazočan bio i veliki broj župljana župe Stari Gradac. Na obredu je bio nazočan i generalni vikar Bjelovarske biskupije vlč. Stjepan Ptiček koji je u ime biskupa uputio oproštajne riječi. Nekoliko prigodnih riječi izrekli su i svećenici generacije te u ime svih svećenika Virovitičkog dekanata vlč. Ivica Šoh, te članovi pastoralnog vijeća.

Velečasni Slavko Patrle rođen je 1. siječnja 1947. godine u Lukačkom Dugom Selu, a za svećenika je zaređen 24. lipnja 1973. godine u Zagrebu. Službovao je kao pastoralni suradnik i kapelan u župama Miholjanec, Sv. Marija Okićka i Sv. Blaž u Zagrebu, a kao župnik u župama Štefanje, Garešnica i Stari Gradac u kojemu je bio od 2002. godine. Vlč. Slavko obnašao je i dužnost Virovitičkog dekanata.

Obred ukopa započeo je svečanom sv. Misom u župnoj crkvi u Lukaču, koju je kao i obred ukopa predvodio naš Požeški biskup mons. Antun Škvorčević. (www.zupa-sv-leopold-mandic.hr, b.b. Foto:Božidar Biondić)

 

POKOPAN VLČ. SLAVKO PATRLE