KORIZMENO HODOČAŠĆE U POŽEGU

KORIZMENO HODOČAŠĆE U POŽEGU

U subotu 12.ožujka, jedan autobus hodočasnika iz naše župe, predvođen župnikom Ivicom Šohom, hodočastio je u požešku Katedralu.
Najprije su prošli kroz Sveta vrata i ušli u Katedralu gdje je započelo slavlje sakramenta pomirenja, koje je predvodio kanonik Josip Krpeljević. Uslijedila je pojedinačna ispovjed i zajednička zahvala Bogu za primljeno oproštenje. Vrhunac hodočašća je bilo misno slavlje koje je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević. Biskup Škvorčević pozdravio je nazočne u Katedrali, kripti i drugim prostorima oko Katedrale, zahvalio im za žrtvu koju su prihvatili dolazeći po kišnom vremenu na hodočašće, protumačio im smisao njihova dolaska u Katedralu povezano s jubilejskim oprostom u Godini milosrđa te ostvarivanja svoje pripadnosti jednoj Isusovoj Crkvi po mjesnoj požeškoj Crkvi koje očituju svojim hodočašćem,a a na svršetku misnog slavlja je zajedno s hodočasnicima izmolio molitvu pape Franje u Godini milosrđa.
Nakon kratkog odmora, hodočašće se nastavilo pobožnošću Božanskom milosrđu. Pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom izmolila se krunica Božanskog milosrđa te je podijeljen euharistijski blagoslov. Svećenici su zatim sišli u kriptu Katedrale i u kapeli sv. Ivana Pavla II. pred njegovim moćnikom izmolili molitvu njemu u čast. Prije odlaska svojim domovima, hodočasnici su također pohodili kapelu i prolaskom kroz nju iskazali svoje poštovanje prema utemeljitelju Požeške biskupije.
(www.zupa-sv-leopold-mandic.hr, A.I. foto: Ana Ivančević)

KORIZMENO HODOČAŠĆE U POŽEGU